Esküvői weboldal vs. facebook csoport

Újra és újra felmerül a kérdés, minek vacakolni egy esküvői weblappal, pláne pénzt áldozni rá, ha egyszer a közösségi oldalon is összeránthatjuk a násznépet. Összeszedtük, milyen pro és kontra érvek vannak egyik és másik mellett illetve ellen.

Facebook csoport

Előnyök:

 • ingyenes – Lássuk be, ez az első és legfontosabb szempont, ami emellett szól. Nincs külön kiadás, az internetre úgyis előfizetünk.
 • egyszerű – Néhány kattintás az egyébként is jól ismert felületen, és már hívhatjuk is azokat, akik a vendéglistánkon szerepelnek.

Hátrányok

 • csak minimálisan lehet személyre szabni – Persze, borítóképet ti választotok, de egyébként?
 • könnyedén elsikkadhatnak információk – „Valaki valamikor megosztott valamit, de azóta annyi minden történt… hol is van, amit keresek?” Ismerős helyzet?
 • nincs interaktív térkép, se ajándéklista – Oké, belinkelhetitek a helyszínek fényképét, térképét, vagy feltölthetitek az ajándéklistát, de aztán keresgélheti a násznép azt is – ld. előző pont.
 • nincs mindenki a facebook-on – Persze, van az a generáció, aki internetet sem használ, de még jobban leszűkül a kör, ha azok sem férnek hozzá az információkhoz, akik nem regisztráltak a közösségi oldalra.

facebook-1563273_1920.jpg

Kép forrása: Pixabay

Esküvői weboldal

Előnyök:

 • teljesen személyre szabható – Egylapos, többoldalas, ilyen szín, olyan betűtípus. Csak a képzeletetek szabhat határt, milyen honlapot készíttettek! Bloggal, kettőtök történetével pedig még egyedibb és közvetlenebb lehet.
 • pontos, részletes információk – A helyszínektől az időpontokon át a dress code-ig mindent megoszthattok a vendégekkel. Ha távolabbról érkeznek, a szállásról és a közlekedésről is tehettek közzé tudnivalókat. Ráadásul mindent a maga helyén, átlátható, kereshető elrendezésben.
 • interaktív térkép - A honlapra beágyazható, nagyítható, kicsinyíthető google-térkép, így egy kattintással elérhető az útvonalterv is.
 • interaktív ajándéklista – Bár gyakori, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándékba, ha nem ezt választjátok, nagyon jó szolgálatot tesz ez a funkció. A listátotokon szereplő dolgokat a vendégek kiválaszthatják, lefoglalhatják, így mindenki nyomon tudja követni, mi az, amit már valaki készül megvenni, és az, amire még szükségetek van  Persze csak akkor, ha szeretnétek. 😉
 • vendégregisztráció – Több kérdést feltehettek előzetesen (pl. van-e ételérzékenység, jönnek-e kisgyerekek), a válaszokat pedig táblázatban kapjátok meg, ami nagyban segíti a szervezést.
 • segítség – A weboldal készítője megcsinál helyettetek mindent, de megoldható az is, hogy a kész weblap tartalommal való megtöltését már ti végezzétek.

Hátrányok

 • plusz költséggel jár – Tagadhatatlan, hogy az egyébként is jelentős mennyiségű kiadás mellett csak ráadás egy weblap. Viszont rengeteg időt és bosszúságot meg lehet spórolni a segítségével, ráadásul igencsak stílusos, sokkal egyedibb, mint egy facebook-csoport. Szerencsére ma már sok szolgáltató közül választhattok, így megkereshetitek azt, akik a leginkább testhez álló megoldást kínálják.

collage.jpg

Persze, óhatatlanul elfogultak vagyunk kicsit, de igyekeztünk tárgyilagosan nézni a kérdést. Amúgy meg ajánljuk szolgáltatásainkat - lelkes és lelkiismeretes kis csapat vagyunk, becsszó! 😉

Esküvős blog
Esküvős dolgok. Érdekes, megható, mulatságos vagy praktikus témák, esetleg tippek, trükkök, tanácsok esküvőhöz, házassághoz. Szóval minden, ami szerintünk titeket is érdekelhet. Fogadjátok szeretettel!
Saját esküvői honlap
Az esküvőtök megérdemel egy saját honlapot! Fontos információk, vendég regisztráció, foglalható ajándéklista, minden egy helyen!
crossmenu