Esküvős dallamok - avagy zenék, amelyeket mi választanánk

A polgári esküvő rendje sokkal kevésbé kötött, mint a templomi szertartásé, így nagyobb teret kap a saját ízlésvilágotok, egyéniségetek. Kiválaszthatjátok, legyen-e műsor, s ha igen, milyen zenék csendüljenek fel a bevonulástól az első hitvesi csókig. Aztán ott a lakodalom nyitótánccal, programmal, mulatozással. Összeszedtük három-három kedvencünket, hátha találtok közte jó ötletet. Vigyázat, két nagyon szubjektív minilista következik!

Dorka listája

Koncz Zsuzsa – Bródy János: Amikor

Bevallom, személyes kötődésem van ehhez a dalhoz, ugyanis a szüleim esküvői videójából ismerem. (Egyébként több, mint harminc éve élnek boldog házasságban, szóval kabalának sem utolsó. 😉 ) Az eredeti hangszerelés kevésbé romantikus és erősen retró (nem csoda, 1970-ben jelent meg…), de képzeljétek el a csodálatos szöveget gitárkísérettel!

Kowalsky meg a Vega: Így szép, így jó

Amikor ezt hallgatom, mindig egy esküvői bevonulás pereg a lelki szemeim előtt. Miért? Nem tudom. Nem a szívet facsaróan romantikus kategóriába tartozik, nem az a dal, amelytől már az első akkordoknál a könnyeit törölgeti az ember, de a szöveg, ó, az a nagyszerű szöveg. Mert mi, ha nem az esküvő, két ember életre szóló elhatározása az, ami így szép, így jó, amikor azt ünnepeljük, „Örülsz, hogy élek, örülök, hogy élsz”?

Zsédenyi Adrienn & Létray Ákos: Valahol

Személy szerint azok közé tartozom, akik nem bravúros koreográfiával készülnének a nyitótáncra (egyáltalán nem vagyok ellene, de nem próbálkoznék vele), inkább „csak” megtanulnának táncolni a párjukkal, hogy aztán valami szép, lassú, keringőszerű dallammal kezdjék meg a mulatozást. Mondjuk egy ilyen zenére.

Dávid listája

Red Bull Pilvaker: Akarsz-e játszani?

Az élet egy olyan játék, amelyben egyikünk sem saját elhatározásból vesz részt. Akaratunktól függetlenül neveztek be minket, és a legtöbb ember akarata ellenére kénytelen elhagyni a játékot. Nehéz, gyakran igazságtalan, akadályokkal teli pályán futunk, és a szabályokba sincs igazán beleszólásunk. De óriási könnyebbség, hogy nem kell egyedül csinálnunk! Ha szerencsések vagyunk, megtaláljuk azt a személyt, akivel könnyebb és boldogabb együtt járni az úton. Ilyenkor nincs más hátra, mint feltenni a kérdést: akarsz-e játszani? Ha a válasz igen, véget ér az egyéni küzdelem, és kezdődhet a társasjáték.

Sztevanovity Zoran: Esküvő ft. Tompos Kátya

Az általam ismert egyik legszebb dal. Tartalom és forma tökéletes harmóniája. Éveken keresztül beértem az esztétikai élménnyel, amit Zorán lágy dallama és Kátya szelíd, kristálytiszta éneke nyújtott, aztán egy nap figyelmesen végigolvastam a dal sorait. Majd újra. Ekkor döbbentem rá, hogy bár rengetegszer meghallgattam, de mindaddig nem értettem miről szól ez az alkotás. Mit jelent egy esküvő? Mit jelentett a dal szövege által megidézett háború közepette és mit kellene jelentenie ma, amikor relatíve békében és bőségben élünk? A Ti esküvőtök mit jelent számotokra?

 Anna and the Barbies feat. Kiss Tibi: Márti dala

Nem sok számot ismerek a formációtól, de a kis minta ellenére is világos számomra, hogy nem én vagyok az Anna and the Barbies célközönsége. Éppen ezért komoly meglepetést okozott, mikor megtudtam, hogy ők jegyzik a Márti dala című alkotást. A letisztult, kellemes dallamhoz jól passzol az egyszerű üzenet: Kezdjetek el élni! Pár sorral később pedig ugyanez más szavakkal: Kezdjetek szeretni! Mert egy szeretet nélküli élet nem valódi élet és a valódi szeretet a legmagasabb rendű élet maga. Szóval hajrá! Hogy aztán legyen mit mesélni...

Van olyan dal, amely nélkül nem tudnátok elképzelni a nagy napotokat? Írjátok meg kommentben, kíváncsiak vagyunk rá!

Esküvős blog
Esküvős dolgok. Érdekes, megható, mulatságos vagy praktikus témák, esetleg tippek, trükkök, tanácsok esküvőhöz, házassághoz. Szóval minden, ami szerintünk titeket is érdekelhet. Fogadjátok szeretettel!
Saját esküvői honlap
Az esküvőtök megérdemel egy saját honlapot! Fontos információk, vendég regisztráció, foglalható ajándéklista, minden egy helyen!
crossmenu